Kinderwens 

Emotionele balans voor een vruchtbare start

Een kinderwens is vaak een diepgevoeld verlangen, vol hoop en dromen over het opbouwen van een gezin. Tegelijk kan het proces van zwanger worden gepaard gaan met veel emoties: spanning, onzekerheid, teleurstelling of verdriet als het niet meteen lukt. Deze gevoelens kunnen onbewust invloed hebben op het lichaam en de vruchtbaarheid.

NEI-therapie (Neuro-Emotionele Integratie) biedt een unieke aanpak om de emotionele blokkades rondom een kinderwens te onderzoeken en op te lossen. De therapie richt zich op het opsporen van onbewuste stress en overtuigingen die het lichaam kunnen belasten en zo het natuurlijke proces van zwanger worden kunnen verstoren.

Door middel van de biotensor worden emoties en stresspatronen in kaart gebracht die mogelijk verbonden zijn met oude pijn, angsten of negatieve ervaringen – bijvoorbeeld over geboorte, familie, eigen kindertijd of eerdere zwangerschappen. Vervolgens helpt NEI om deze emoties te integreren en los te laten. Dit creëert ruimte voor ontspanning en herstel in lichaam en geest.

Voor stellen en vrouwen met een kinderwens kan NEI bijdragen aan een betere emotionele balans, waardoor het lichaam in een betere conditie komt om nieuw leven te ontvangen. Bovendien versterkt het de innerlijke rust en het vertrouwen in het natuurlijke proces.

 

Onderdeel van kinderwens is dat we bij de man kijken of hij nog onverwerkte emoties heeft die de kinderwens blokkeren. Deze kunnen onbewust aanwezig zijn, zoals een bevallingstrauma (van zijn eigen geboorte). Deze emoties moeten ook worden aangekeken om alle seinen “op groen” te krijgen. Tenslotte kunnen we het zieltje vragen wat het nog nodig heeft om te kunnen springen. Deze behandeling bestaat uit meestal 2 of soms 3 sessies.

 

NEI-therapie kan dus een waardevolle aanvulling zijn op medische of natuurlijke methoden bij het realiseren van een kinderwens. Het erkent dat vruchtbaarheid niet alleen een fysiek, maar ook een emotioneel proces is, waarin het helen van oude emoties een belangrijke rol speelt.

Kortom, met NEI kun je werken aan jezelf en je emoties, zodat je met meer kracht en vertrouwen een nieuwe fase in je leven kunt starten: het ouderschap.

Dwars liggende baby

Zacht helpen bij het vinden van de juiste houding

Als een baby in de buik dwars ligt, betekent dat dat hij of zij niet in de ideale hoofd-naar-beneden-positie ligt voor de geboorte. Dit kan zorgen voor zorgen bij de ouders en soms voor een lastige bevalling. Vaak is er meer aan de hand dan alleen de fysieke ligging: er kunnen ook emotionele spanningen of blokkades spelen, zowel bij de baby als bij de moeder.

NEI-therapie kan helpen om deze spanning te verminderen. Via de biotensor bekijk ik welke emotionele of energetische blokkades er zijn die de baby misschien tegenhouden om zich vrij te bewegen en te draaien. Soms spelen bijvoorbeeld stress, angst of oude onverwerkte emoties een rol in de baarmoedersituatie.

Door deze blokkades op te sporen en los te laten met NEI, ontstaat er meer ruimte en ontspanning in het lichaam van de moeder en het kindje. Dit kan de kans vergroten dat de baby op natuurlijke wijze draait naar de juiste positie. Daarnaast helpt NEI om de moeder te ondersteunen in haar eigen emotionele proces rondom zwangerschap en bevalling.

NEI is een zachte, niet-invasieve therapie die naast de reguliere medische zorg kan worden ingezet. Het biedt een extra laag van aandacht voor het emotionele welzijn van moeder en kind, wat soms het verschil kan maken bij een dwars liggende baby.

 

©Auteursrecht. Alle rechten voorbehouden.

We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden

Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.